PERSBERICHT VLAGGETJESDAG 2021

Het bestuur van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen heeft in goed overleg met de gemeente Den Haag en overige partners en sponsoren wederom moeten besluiten dit oer-Hollandse evenement vanwege alle ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus niet op traditionele wijze te laten plaatsvinden op 19 juni aanstaande.

Dus…. ook in 2021 geen activiteiten aan de haven van Scheveningen. Wat we wel gaan doen in 2021? Vlaggetjesdag is omringd door enkele tradities. Deze willen we graag in ere houden en deze laten we dan ook in 2021 niet zomaar voorbij gaan.
Denk hierbij aan haring voor de verzorgingstehuizen. Ook in 2021 gaat Vlaggetjesdag samen met haar sponsoren, Cornelis Vrolijk en Dulk Haasnoot Seafood (voorheen Jac. den Dulk & Zn), de Scheveningse verzorgingstehuizen vlak voor of op Vlaggetjesdag  nieuwe maatjes aanbieden.

Daarnaast gaan we weer een kleurwedstrijd organiseren voor kinderen in de leeftijdscategorieën 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Een mooie kleurplaat is weer in ontwikkeling en we hopen dat dit jaar nog meer scholen en kinderen mee gaan doen.
Ook zetten we het initiatief van verleden jaar voort dat zo leuk en enthousiast werd ontvangen, namelijk de wedstrijd ‘Vlaggen op Vlaggetjesdag’. Verleden jaar deelden we de winnaarsvanen 2020  uit aan de Keizerstraat, Muzee Scheveningen en de Julianakerk.  De individuele prijs ging naar Floor op de Van Boetzelaerlaan. We roepen dan ook weer heel Scheveningen op om hun straat, tuin, voorgevel in Vlaggetjesdagsfeer te brengen in week 24 (14 t/m 20 juni).
En als laatste wordt de burgemeestersharing weer aangeboden. Een traditie die we gelukkig heel corona veilig kunnen laten plaatsvinden.

Gerbrand Voerman: ” We vinden het erg jammer dat we dit jaar opnieuw onze bezoekers uit binnen- en buitenland niet tijdens Vlaggetjesdag kunnen ontvangen aan de haven van Scheveningen, maar we gaan ervan uit dat we iedereen in 2022 met een waanzinnig programma kunnen verrassen. Een extra bijzonder jaar omdat we dan 75 jaar Vlaggetjesdag gaan vieren.“

De Hollandse Nieuwe haring ligt natuurlijk wel gewoon op 16 juni in de winkel!

Vlaggetjesdag wenst al haar trouwe vrijwilligers, partners, sponsoren, donateurs, maatjes en bezoekers heel veel sterkte de komende tijd en we hopen iedereen in 2022 in goede gezondheid weer met Vlaggetjesdag aan de haven van Scheveningen te mogen begroeten.