TOEGANKELIJKHEID

Toegankelijkheid van het evenemententerrein

Vlaggetjesdag is een vrij en gratis toegankelijk evenementen zonder hekken eromheen. Het evenement maakt gebruik van de openbare ruimte van de havens van Scheveningen. Daar waar het evenement invloed heeft op de openbare toegankelijkheid worden maatregelen genomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kabelgoten, daar waar kabels over voetpaden lopen. Daar waar de haven toegankelijk is voor mensen met een beperking, blijft deze tijdens Vlaggetjesdag ook toegankelijk. Iedereen is welkom en de beperkingen die er zijn, zijn de beperkingen die overal in de openbare ruimte van kracht zijn (zoals de regels geldend voor alcohol en drugs). Er zijn dus ook geen beperkingen op het meenemen van (hulp)honden en/of medische hulpmiddelen.

Schepen vallen niet onder de regel dat deze toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Een bezoek van mensen met een beperking aan een schip is niet iets wat we als evenement kunnen faciliteren.

Hoofdpodium

Na de officiële opening (vanaf 12:00 uur) wordt voor het hoofdpodium een plek ingericht voor mensen met een beperking. Er zijn 10 plekken beschikbaar voor mensen met een beperking met per persoon 1 begeleider. Deze plekken zijn niet te reserveren en hiervoor geldt vol=vol. Er zijn geen voorzieningen voor mensen met een auditieve beperking. Het evenement vindt volledig plaats bij daglicht dus op het hoofdpodium wordt geen gebruik gemaakt van lichteffecten die van invloed zijn op mensen met epilepsie.

Auditieve beperking

Er zijn geen speciale voorzieningen voor mensen met een auditieve beperking.

Visuele beperking

Er zijn geen speciale voorzieningen voor mensen met een visuele beperking. Op diverse plekken op het evenemententerrein zijn wel QR codes te vinden, waar een geluidsfragment te beluisteren is over de activiteit waar de QR code bij staat.

Prikkelarme/geluidsarme rustplekken

Op het evenemententerrein zijn geen specifieke prikkelarme en/of geluidsarme rustplekken ingericht. Is er behoefte aan rust, dan zijn er diverse horecagelegenheden in de omgeving waar men zich eventueel kan terugtrekken en waar even uitgerust kan worden.

Heeft u vragen over de toegankelijkheid van het evenemententerrein aan de haven, dan kunt u contact opnemen met aanmelden@vlaggetjesdag.com of u belt met 070-3072907.

Parkeren voor mindervaliden

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u zich via aanmelden@vlaggetjesdag.com aanmelden voor een parkeerplaats nabij het evenemententerrein. Er zijn 5 parkeerplaatsen gereserveerd, dus wees er op tijd bij.

Invalidentoilet

Er zijn 2 mindervalide toiletten aanwezig. Zodra de plattegrond van het evenement definitief vast is gesteld, wordt de locatie hierop aangegeven.

Deze unit is voorzien van:
​- Zeepautomaat
– Papieren handdoekautomaat
– Spiegel
– Afvalbak
– 1 x verhoogd toilet
– 2 x armsteunen
– 1 x paracelsus wastafel met dokterskraan
– Speciale antislipplaat rolstoeltoegankelijk