MAAK JE EIGEN VLAGGENLIJN

Wat leuk dat je Vlaggenlijn gaat maken. Je bent natuurlijk helemaal vrij in wat je ermee of hoe je het wilt doet, maar we willen voor wie nog wat vragen heeft hier wat tips en tricks vermelden:

Hoe leuk is het als tijdens het weekend van Vlaggetjesdag van 12 tot en met 14 juni heel Scheveningen vol hangt niet alleen met vlaggen, maar ook met vlaggenlijn. We roepen dan ook de hulp in van alle kinderen op Scheveningen (maar ook daarbuiten) om zelf een mooie vlaggenlijn te maken.

Om dat makkelijk te maken hebben we op onze website verschillende vanen die je kunt downloaden. Van de Scheveningse vissen, tot de vredesduif, maar ook een blanco vaan. Na het downloaden kan je de vanen printen op papier.

De vlaggenlijn kan je maken met de papieren vanen, die je mooi inkleurt of je print de vanen op gekleurd papier en hangt ze aan een lijntje. Ook is het natuurlijk mogelijk om stof/vilt/oud T-shirt/oud overhemd/etc. te gebruiken, we dagen jullie uit om er je geheel eigen draai aan te geven.

Natuurlijk vinden we het leuk om de resultaten te zien, dus maak een foto, deel deze op facebook of Instagram en tag Vlaggetjesdag.

Als je de vanen van papier maakt…. Gebruik dan wat dikker papier dan gebruikelijk, dus 120 of 160 grams papier of plak twee vanen op elkaar aan de lijn.

Gebruik voor de lijn: jute, katoen, sisal, hennep of linnen. Allemaal te koop bij de Action of de Hema.

Klik op een vlag om te downloaden.

Zing jij met ons het Vlaggetjesdaglied?