MAAK JE EIGEN VLAGGENLIJN

Wat leuk dat je een Vlaggenlijn gaat maken!

Je bent natuurlijk helemaal vrij om je eigen unieke vlaggenlijn te maken. Maar heb je wat ideeen nodig, dan hebben we hiernaast wat tips opgeschreven.

Hoe leuk is het als tijdens het weekend van Vlaggetjesdag van 21 tot en met 23 juni heel Scheveningen vol hangt met niet alleen vlaggen, maar ook met vlaggenlijnen!

Wij roepen dan ook de hulp in van alle kinderen op Scheveningen (maar ook daarbuiten) om zelf een mooie vlaggenlijn te maken.

Om dat makkelijk te maken hebben we op onze website verschillende vanen die je kunt downloaden. Van de Scheveningse vissen, tot de vredesduif, maar ook een blanco vaan. Na het downloaden kan je de vaantjes printen op papier.

Succes met het maken van jouw vlaggenlijn!

De vlaggenlijn kan je maken met de papieren vanen, die je mooi inkleurt. Of je print de vlaggetjes op gekleurd papier en hangt ze aan een lijntje.

Ook is het natuurlijk mogelijk om stof/vilt/oud T-shirt/oud overhemd/etc. te gebruiken, we dagen jullie uit om er je geheel eigen draai aan te geven.

Natuurlijk vinden we het leuk om de resultaten te zien, dus maak een foto, deel deze op facebook of Instagram en tag Vlaggetjesdag.

Als je de vaantjes/vlaggetjes van papier maakt, gebruik dan wat dikker papier, bijvoorbeeld 120 of 160 grams papier of plak twee vanen op elkaar aan de lijn.

Als je je vaantjes/vlaggetjes aan de lijn bevestigt, gebruik dan een stevige draad die je niet snel kapot kan trekken.

Klik op een vaantje/vlaggetje om te downloaden.

Zing jij met ons het Vlaggetjesdaglied?