PERSBERICHT: Vlaggetjesdag kiest voor plan C

Het bestuur van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen heeft in goed overleg met de gemeente Den Haag en overige partners en sponsoren besloten dat dit oer-Hollandse, jaarlijks terugkerende evenement, vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus, dit jaar niet kan plaats vinden op de traditionele manier.

Vlaggetjesdag had zich erg verheugd op de editie 2020, welke met het thema van 75 jaar vrijheid vele mooie en unieke onderdelen zou kennen.

Plan B was helemaal niks organiseren dit jaar maar bestuur, organisatie, vrijwilligers en partners van Vlaggetjesdag willen onder de noemer “Plan C” alternatieve activiteiten organiseren die wel passen in deze tijd. Zo is het idee om rond Vlaggetjesdag haring te bezorgen bij de Scheveningse verzorgingstehuizen en zijn er leuke ideeën o.a. voor kinderen in de planning.  Mensen die zich hebben aangemeld als maatje 2020 ontvangen dit jaar, na ontvangst van hun betaling, per post hun maatjespin.

Gerbrand Voerman: ”We betreuren het ten zeerste dat we onze bezoekers uit binnen- en buitenland niet kunnen begroeten op de 73ste editie van Vlaggetjesdag aan de haven van Scheveningen, maar hopen met onze alternatieve plannen het weekend van 12 tot en met 14 juni toch het feestelijke gevoel dat de nieuwe haring met zich meebrengt over te brengen. Binnenkort maken we onze plannen bekend. De Hollandse Nieuwe haring ligt natuurlijk wel gewoon op 12 juni in de winkel!

Vlaggetjesdag wenst al haar trouwe vrijwilligers, partners, sponsoren, donateurs, maatjes en bezoekers heel veel sterkte de komende tijd en we hopen iedereen in 2021 in goede gezondheid weer met Vlaggetjesdag aan de haven van Scheveningen te mogen begroeten.