OUD-HOLLANDSE KINDERSPELEN

‘Vroeger was alles beter’, ‘vroeger speelde ik nog buiten met mijn vriendjes buiten, in plaats van de hele dag achter die spelcomputer te hangen’. Wanneer u zich hierin herkent moet u zeker even komen langskomen met uw kind(eren) bij de Oud-Hollandse Kinderspelen op Vlaggetjesdag. Op deze dag spelen de kinderen namelijk net als u wellicht vroeger speelde. Elk jaar weer is het een groots succes en is het plezier af te lezen van de verschillende kindergezichtjes. (Of misschien komt dit door het snoep dat aan het eind van de spelen wordt uitgedeeld).

De Oud-Hollandse Kinderspelen bestaan uit: tonnen rollen, knikkeren, springtouwen, tollen, elastieken, steltenlopen en nog veel meer traditionele Oud-Hollandse spellen.

Zien we u en/of uw kinderen bij de Oud-Hollandse Kinderspelen op Vlaggetjesdag?

Dit jaar zijn ze er weer. Een team enthousiaste vrijwilligers die de kinderen begeleiden met een: ‘cultuur, spelgericht programma.’ Een stapje terug in de tijd! We gaan namelijk tonnen rollen, klompen lopen, viskisten stapelen, touwtje springen, bliklopen en nog veel meer leuke ‘nostalgische’ spelletjes. De bedoeling is dat er een spelparcours wordt afgelopen waar de kinderen bij de verschillende spelletjes hun spelkaart proberen te vullen. Wanneer de kinderen 7 van de 10 spelletjes goed hebben laten keuren worden ze natuurlijk beloond met Oudhollands snoepgoed naar keuze.

De leiding is herkenbaar in de Scheveningse klederdracht. Heel veel spelplezier op Vlaggetjesdag toegewenst.

Rinus & Carin Vink.

De Oud Hollandse Kinderspelen wordt gesponsord door:
Havenpaleis Scheveningen
Boeg Nautic Scheveningen
Knoester en Kuijt Advocaten

Volg ons op facebook!