SCHEVENINGS TAFEREEL

We zullen ons eerst voorstellen. Wij zijn Cor Batenburg, Arie de Kraa en Ben van Egmond en wij zijn de leiding van het Schevenings Tafereel. Dit jaar hebben we weer een hoop oude Scheveningse ambachten waaronder het boeten van netten. Dit wordt op Vlaggetjesdag gedemonstreerd door Gerrit Rog en twee van zijn medewerkers.  Ook de boetsers geven een demonstratie.

Het Schevenings tafereel lijkt een beetje op oude ambachten. Dit klopt ook want het Schevenings tafereel bestaat ook uit oude ambachten, maar hier ligt de aandacht veel meer op Scheveningen. Zo gaat het bijvoorbeeld over het vroegere leven in het dorp, over de klederdracht, de schepen en de visserij.

De hele dag op Vlaggetjesdag laten de ambachtslieden in klederdracht demonstraties zien over de verschillende ambachten. De verschillende demonstraties bestaan uit: nettenboeten, nettenbreien, schapenwol weven, klompen maken, mutsenplooien en nog veel meer oude Scheveningse ambachten.

Weet u nog hoe vroeger de ambachtslieden in Scheveningen werkten en wilt u oude tijden herleven? Of ben je gewoon benieuwd? Vlaggetjesdag in Scheveningen, daar moet u bij zijn!

Nieuw dit jaar zijn de historische brandweerwagens op het terrein van het Schevenings Tafereel. Naast het bekijken van deze prachtige wagens kunnen de kinderen op de foto als echte brandweerman in bijbehorende kleding.