TAPTOE

Vlaggetjesdag zal ook dit jaar weer worden opgevrolijkt door diverse muziekkorpsen uit het hele land. Met ruim 200 muzikanten zullen wervelende shows worden uitgevoerd en ten gehore worden gebracht.

De uitvoerende korpsen zijn Show & Marchingband Floraband, Show en Drumfanfare Duindorp, The Hague Highland Pipe Band, Showkorps Excelsior, Show & Drumfanfare M.E.T.R.O., Boerenkapel De Zwiebels en Diana Meijer Dance & Show Bizz Academy   In de finale zullen deze korpsen gezamenlijk diverse muziekwerken ten gehore brengen, een bruisende finale met de traditionele muzikale afsluiting.

De deelnemende korpsen staan garant voor wederom een fantastische Taptoe en presenteren zich nu reeds aan u via onderstaande foto’s met daarbij een korte samenvatting over het wel en wee van deze korpsen.

Diana Meijer Dance & ShowBizz Academy dansen tijdens de Tap toe op vlaggetjesdag.  De danseressen zullen wederom de kade van de Tap Toe vullen!

Danseressen in diverse leeftijden van Diana Meijer ShowBizz Academy, gevestigd aan de Westduinweg in Scheveningen zullen u mee terug nemen naar de ShowBizz! Op de kade van de haven van Scheveningen zullen de danseressen het publiek laten genieten van hun ShowDance, begeleid door het orkest de Zwiebels. De mooie kostuums zullen tijdens de TapToe natuurlijk niet ontbreken en een swingend spektakel vormen.

Diana Meijer ShowBizz Academy

Diana Meijer ShowBizz Academy verzorgt diverse dansopleidingen met op amateuristisch en professioneel niveau. Diversiteit, kwaliteit en sfeer zijn kenmerkend voor de ShowBizz Academy. Leerlingen krijgen onder andere les in Klassiek, Streetdance, TapDance, Zuid-Amerikaanse dansen, Bodystretch en Showdance. Streetdance, Hip Hop, Moderne dans maar ook Dance work-outs zijn een greep uit het aanbod van lessen die je kunt volgen in de mooiste Dance Academy van Scheveningen. Het laatste jaar is er meer aanbod van Adults lessen bijgekomen en het komende jaar zal worden uitgebreid naar lessen voor ouderen!

Naast ShowDance opleidingen, die voor iedereen van 2,5 tot 45 jaar toegankelijk zijn, kent de ShowBizz Academy ShowBizz opleidingen voor personen van 8 tot 30 jaar die op een professioneel dansniveau verder willen in de showbusiness. Het showteam, Diana Meijer ShowBizz Dancers, verzorgt optredens voor diverse showproducties. Zij hebben onder andere evaring met het artistiek begeleiden van artiesten, concerten, tv-producties en diverse (bedrijf)evenementen. Concerten met o.a. Wolter Kroes en René Schuurmans werden door de Diana Meijer verzorgd.

Boerenkapel de Zwiebels is opgericht in 1977 in Den Haag, en viert dus dit jaar haar 40 jarig jubileum en heeft sinds de oprichting een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd, en een groot aantal optredens verzorgd.

De Zwiebels hebben onder meer gespeeld in Praag, Peterborough, Athene bij de Paralympics, en meerdere jaren achter elkaar in Parijs bij de finish van de Roparun,

Het orkest is dankzij het uitgebreide repertoire en de bezetting op vele manieren inzetbaar. Denkt u hierbij onder andere aan: verjaardagen, crematies, bruiloften, echtscheidingen, bedrijfsfeesten, faillissementen, braderieeën, herdenkingen, festivals, carnavalsavonden, te water latingen, enz enz.

Meerdere malen in Thialf Heerenveen bij schaatswedstrijden, in 2013 bij de Alpe d’Huzes, al meer dan 20 jaar in Bernkastel bij de traditionele wijnfeesten, en verder uiteraard op diverse andere locatie’s en festiviteiten. Verder heeft het orkest samengespeeld met o.m. Marianne Weber, Caesar Zuiderwijk, en Danny Nicolai.

The Hague Highland Pipe Band

De The Hague Highland Pipe Band, of kortweg de HHPB, komt voort uit een Haagse vereniging met een rijke historie. De HHPB speelt doedelzakmuziek in Schotse stijl en treedt op in verschillende samenstellingen. In voltallige bezetting bestaat de band uit doedelzakspelers (pipers) en drummers. Afhankelijk van de gelegenheid treedt de HHPB op in Full Dress, het militaire uniform zoals dat gedragen wordt door de Schotse regiment of in Day Dress.

Show en Drumfanfare Duindorp

Voor u opgesteld staat Show- en Drumfanfare Duindorp uit Den Haag. Opgericht in 1949 is zij daarmee een van langst bestaande marchingbands in Den Haag en omstreken.

Met een mix van traditionele marsen en populaire popmuziek is Duindorp al jaren een vertrouwd gezicht tijdens optredens in binnen- en buitenland. Recentelijk werd de eerste prijs behaald tijdens de Internationale Show & Marswedstrijden der Lage Landen in Hamont, België.

De instructie van Show- en Drumfanfare Duindorp is in handen van Jos Lustberg en Ronald Krassenburg en het korps staat onder leiding van tambour-maître Francis Beijer.

Chr. Showkorps Excelsior Delft

Is al 85 jaar bekend op zowel mars- als showgebied.

Het op 15 oktober 1932 opgerichte Showkorps heeft vernieuwing, originaliteit en traditie hoog in het vaandel staan.

Traditie is met name terug te vinden in het geluid van showkorps Excelsior. Het Showkorps, wat van origine voort komt uit een Pijper en Tamboer korps, beschikt nog steeds over een fluitsectie.  Hierdoor krijgen veel arrangementen een geheel eigen klankkleur en is de sound van het showkorps direct te herkennen.. Naast piccolo’s en fluiten beschikt het korps ook over een slagwerksectie en de muzikale kern van trompetten, saxofoons, baritons en sousafoons.

Niet alleen de traditionele sound van de Engels getinte muziek kenmerkt het Korps ook het fraaie en strakke zwart-witte uniform geeft het korps een gedistingeerde uitstraling, terwijl het ook de stadskleuren van de Gemeente Delft weergeeft !

Het muzikale bestaan van het Showkorps kent vele hoogtepunten, waaronder vele 1e prijzen op het WMC (Wereld Muziek Concours) en deelnames aan Taptoe Delft.  Mede door deze resultaten is het korps een graag geziene gast tijdens parades, bloemencorso’s en taptoes in zowel binnen- als buitenland

Het bereiken van deze diversiteit aan optredens en resultaten heeft de vereniging o.a. te danken aan het professionele instructieteam. De algehele muzikale leiding is in handen van Dirkjan de Boer, de slagwerkinstructie is in handen van John Hoogenraad en de exercitie en choreografie is in handen van Robert van Es.

Maar ook door het enthousiasme en de inzet van de leden kan het korps al jaren prachtige optredens voor u verzorgen.

Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O. Scheveningen

De Show- en Drumfanfare, of te wel;  “Met Eensgezindheid Tot Representatieve Ontspanning”, kortweg METRO,  hét vlaggenschip van de vereniging, werd op 1 februari 1954 opgericht als een tamboer- pijper en trompetterkorps waar, in de 60-er jaren, ook  jachthoorns en een majorettepeloton aan werden toegevoegd. De omschakeling naar de huidige bezetting van Drumfanfare werd rond 1982 ingezet en sinds die tijd is het korps uitgegroeid tot een orkest met een mooie bezetting. De muziekvereniging Metro Scheveningen bestaat uit 3 disciplines, namelijk de; Show- en Drumfanfare en de Jeugd drumfanfare en de Metro Concert Band.

De 48 enthousiaste leden en professionele instructeurs zijn steeds aan het werk om M.E.T.R.O. op het hoogste niveau mee te laten draaien. In de afgelopen jaren, uitkomend in de hoogste divisie, werden er bij bondsconcoursen en het Wereld Muziek Concours, vele eerste prijzen  (met onderscheiding) behaald. Na het succesvolle 2017, waarin Show- en drumfanfare METRO Scheveningen een gouden medaille behaalde op het WMC te Kerkrade presenteert zij  in 2018 met trots een nieuwe show:

Summon the Heroes

Waar denkt u het eerste aan bij het woord held? Wie is voor u een  held? Robin Hood, Soldaat van Oranje, James Bond? Of veel dichterbij de brandweermannen, politieagenten of militairen?

Een thema dat van alle tijden is. Want zeg nu zelf:  De wereld van vandaag zou ook best een echte held kunnen gebruiken, toch? Bestrijders van het kwaad. Zij die iets voor een ander over hebben.

Van krachtige muziek uit de strijd tegen het kwaad tot de statige melodieën ter ere van hen die in deze strijd de hoogste prijs hebben betaald. Het zit allemaal verwerkt in dit product.  Deze show is door de veelzijdige muziek een uitdaging voor de muzikanten. Een uitdaging om alles en iedereen tot zijn recht te laten komen. Eren wie ere toekomt!

De showmuziek bestaat uit:

  • Summon the Heroes
  • Pirates of the carribean
  • Backdraft
  • Batman
  • James Bond Skyfall
  • Robin Hood
  • Soldaat van Oranje
  • Band of Brothers
  • Here’s to the heroes
  • Joris en de Draak

Het nieuwe showproduct van METRO is op maat gemaakt. Speciaal voor ons geschreven. René Leckie is verantwoordelijk voor de muziekarrangementen en Hans van den Bos heeft de choreografie gemaakt.  De Show- en drumfanfare in 2018 nóg een primeur. In het komende jaar presenteren wij ons in een nieuw uniform. Een uniek ontwerp, exclusief ontworpen voor de showband.  De leden van de Show- en Drumfanfare garant voor een perfect optreden dat altijd zeer gewaardeerd wordt door het publiek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat  METRO zowel in Nederland als daarbuiten een veelgevraagd orkest is, dat in de periode van mei tot oktober in de weekends meestal wel ergens een optreden verzorgd.

Show-, Marching- en Concertband Flora Band

Show- Marching- en Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. De oprichting van dit orkest was op 1 augustus 1968, wat betekent ze dit jaar 50 jaar bestaan! Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun fantastische prestatie op het WMC in 2017, waar de mannen kampioen werden op het onderdeel Mars en dus het vaandel mee naar thuisbasis Rijnsburg mee mochten. Ook uit de drukke agenda van de mannen en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden zijn het bewijs van hun succes.

De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

De geschiedenis van Flora Band kent te veel hoogtepunten om hier op te sommen. Feit is wel dat de Flora Band bekend staat om hun fantastische agenda; taptoe Breda, nationale taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips zijn hier het bewijs van. Dat het Rijnsburgse organisatietalent ook in de Flora Band orkesten doorsijpelt, blijkt wel uit de organisatie van eigen taptoes, concerten en evenementen met bezoekersaantallen van meer dan duizend mensen.

Flora Band staat onder muzikale leiding van dirigent Gerben Kralt. Samen met slagwerkinstructeur Robert van den Bosch zorgt hij dat de mannen muzikaal gezien optreden waardig zijn. Dankzij instructeurs René Ranzijn en Stephen van den Bosch zijn ook de exercitie en choreografie van zeer hoog niveau. Optredens worden dit jaar geleid door tambour-maître Theo MacDaniel.