Zingen jullie ook mee tijdens Vlaggetjesdag?

Samen zingen’ hoort al jaren bij Vlaggetjesdag. Werd er voorheen een groots Korengala georganiseerd in de Visafslag, de laatste jaren zongen we allemaal mee tijdens de Vlaggetjesdag Sing Along op de vrijdagavond voorafgaande aan Vlaggetjesdag. Dit jaar, bij uitzondering, vindt de Sing Along plaats op de zaterdag zelf. Vanaf 16:15 uur is het weer een feest van herkenning met heerlijke meezingers. De Vlaggetjesdag Sing Along band heeft er veel zin in en heeft een mooi repertoire samengesteld. Ook dit jaar hebben we weer een gastartiest en dat is niemand minder dan Xander de Buisonjé. Bekend van zijn liedjes zoals Afscheid, Hou me vast (Volumia) en De wereld redden.

Maar… niet alleen tijdens de Sing Along wordt er uit volle borst meegezongen. Tijdens en net na de officiële opening treedt het Schevenings Vissersvrouwenkoor op. Het koor waar we als Vlaggetjesdag, en natuurlijk ook heel Scheveningen, trots op is omdat zij de cultuur en historie levend houden. Dat doen ze onder andere door hun optredens in de Scheveningse klederdracht.

Op 17 juni is er een Shantykorenpodium waar de herkenbare zeemansliederen ten gehore worden gebracht door koren zoals Shantykoor Scheveningen, Shantykoor Voor de Mast en Shantykoor het Groene Hart.

Nieuw dit jaar is het Zingverhalenschoolkoor. Tijdens het optreden van Kindertheaterkoor De Zeesterren op het hoofdpodium, zingen de kinderen van basisscholen de Meerpaal, de Oranjeschool en de Helderingschool mee met de Zeesterren. De kinderen oefenen elke woensdag op de Meerpaal onder leiding van Annemarie Pronk. Vind je het ook leuk om tijdens Vlaggetjesdag mee te zingen? Je kan de liedjes alvast oefenen want er is een playlist van het Zingverhalenkoor. Zoek op YouTube op ‘Zingverhalenkoor’, ga naar Zingverhalen en dan naar playlists.

Vlaggetjesdag nodigt alle kinderen en pappa’s en mamma’s, opa’s en oma’s, gewoon iedereen natuurlijk, uit om te komen luisteren en mee te zingen!

Smeer de kelen en zing mee!