Vlaggetjesdag 2023: Een Groot Succes ondanks Gemis van Tradities

17 juni 2023 – Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen 2023, het jaarlijkse evenement dat de start van het nieuwe haringseizoen viert, was een groot succes ondanks het gemis van enkele traditionele elementen. Onder een stralende zon genoten duizenden bezoekers van een dag vol historische beleving en vermaak voor jong en oud.

Gerbrand Voerman, voorzitter van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen, uitte zijn tevredenheid over het evenement: “Deze Vlaggetjesdag was zeer geslaagd. De zon scheen, de sfeer was bijzonder goed. Gedurende de hele dag was het terrein druk bezocht. Ondanks de beperkte ruimte is het de organisatie gelukt om alle aspecten van het historisch perspectief, net als het entertainment op het podium, goed tot z’n recht te laten komen. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien, en daar doen we het voor.”

Peter Boelhouwer, organisator van Vlaggetjesdag Scheveningen, benadrukt de bijzondere editie van dit jaar: “In de rook van The Ocean Race mochten Scheveningen en Den Haag vieren dat folklore, ambacht, vakmanschap en saamhorigheid hand in hand gaan. We zijn verheugd dat er toch een Vlaggetjesdag heeft plaatsgevonden, maar we voelden ook het gemis van enkele vertrouwde tradities, zoals de braderie, de taptoe, gepavoiseerde visserijschepen en het vertrouwde loopje via de 1e haven naar de Visafslag voor de vistafel. We kijken er nu al naar uit om volgend jaar weer een vertrouwde editie te organiseren aan de havens van Scheveningen.”

Hoewel enkele traditionele elementen dit jaar ontbraken, wist Vlaggetjesdag Scheveningen 2023 alsnog te imponeren met een gevarieerd programma. De bezoekers konden genieten van diverse activiteiten, zoals Oud-Hollandse Kinderspelen, het Kinder Haringproeflokaal, Oud Ambachten en de verschillende optredens op het Shantykorenpodium.

Het succes van Vlaggetjesdag Scheveningen 2023 benadrukt de unieke aantrekkingskracht van dit traditionele evenement en toont aan dat de visserijcultuur nog steeds mensen vanuit het hele land weet te boeien. De organisatie bedankt alle bezoekers, deelnemers en sponsors voor hun bijdrage aan een geslaagde dag vol traditie en vermaak.

 

Mediafoto’s beschikbaar via deze link tot en met 25 juni 2023.