Bereikbaarheid Vlaggetjesdag 2023

Hoe komt u dit jaar naar Vlaggetjesdag? Er zijn verschillende manieren om naar de 2e haven van Scheveningen (Dr. Lelykade) te komen, denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, of per historische tram.

Auto

Komt u met de auto? Bekijk dan deze link Parkeren Scheveningen: www.centrumparkeren.nl/scheveningen . Als organisatie raden we aan om alternatieve vervoerswijzen te overwegen.

Fiets

Aanstaande zaterdag wordt het heerlijk weer! Kom met de fiets en parkeer deze op het Radio Hollandplein tegenover de Jumbo.

Openbaar vervoer

De beste optie is om met de tram of bus naar Vlaggetjesdag te komen. Voor de meest actuele informatie raden we u aan om gebruik te maken van de 9292 dienst.

Per historische tram

De historische trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum rijden op zaterdag 17 juni om bezoekers op een unieke manier naar de festiviteiten in Scheveningen te brengen.

De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 elke 20-25 minuten via de route van tramlijn 11 tussen Station Hollands Spoor en Scheveningen Haven. Bij alle tussengelegen haltes van tramlijn 11 kan op verzoek worden in- en uitgestapt.

Een kaartje in 2023 kost 3,50 euro voor een enkele rit (1 euro voor kinderen 4 t/m 12 jaar); of 5 euro voor een retour (1,50 euro voor kinderen 4 t/m 12 jaar). Kinderen jonger dan 4 jaar reizen onder begeleiding gratis mee.

Kaartjes kunnen alleen in de historische trams zelf gekocht worden bij de kaartverkoper: betalingen kunnen alleen met pin- of creditkaart gedaan worden. Betalen met contant geld is helaas niet mogelijk. De reguliere OV Chipkaart is niet geldig in de historische trams.

Op een unieke manier naar Vlaggetjesdag? Neem de boot!

Op de zaterdag  (17 juni ) verzorgt de Willemsvaart Pendelvaarten naar de Haringkade. (20 min lopen naar de haven en 15 min naar de Keizerstraat).

Deze pendelvaarten starten bij de Prinsessegracht (tegenover Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten / Prinsessegracht 4). De boottochten eindigen bij de Haringkade/Vijzelstraat, niet ver van de boulevard.

De boten vertrekken ieder heel uur vanaf de Prinsessegracht (eerste 10.00 uur, laatste 13.00 uur). De prijs is 5 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot en met 11 jaar.

Vooraf reserveren (info@willemsvaart.nl) is verstandig.