Vlaggetjesdag 2023 brengt rijke Scheveningse historie tot leven

Op zaterdag 17 juni staat de 2e haven van Scheveningen in het teken van Vlaggetjesdag. Traditiegetrouw wordt tijdens deze dag de komst van de Hollandse Nieuwe gevierd. Tijdens Vlaggetjesdag gaan we even terug in de tijd en komt de rijke Scheveningse historie tot leven. Dit jaar gaan we, met een compacter evenemententerrein, terug naar de kern.

Programmering
Vlaggetjesdag is een uniek dagje uit voor gezinnen. Visliefhebber of niet, er is tijdens dit evenement van alles te doen voor jong en oud. Breng een bezoek aan museumschip SCH236, dat is teruggebracht in originele staat. Haal herinneringen op bij de Oudhollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa’s en oma’s vroeger speelden. Ga terug in de tijd bij het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En zing je longen uit je lijf tijdens de Vlaggetjesdag Sing Along op het hoofdpodium.

Haring happen
En natuurlijk neem je tijdens Vlaggetjesdag de Hollandse Nieuwe bij de staart en hap je de haring! Voor de jongste bezoekers wordt een uitzondering gemaakt: zij krijgen als enige hun haring in stukjes geserveerd in het speciale ‘kinderharingproeflokaal’.