Word Maatje van Vlaggetjesdag

Voordat crowdfunding heel normaal werd, voordat het Oranjefonds startte met de campagne ‘Maatjes gezocht’, voordat je bij NLvoorelkaar ‘Maatje’ kon worden, kon iedereen al ‘Maatje van Vlaggetjesdag’ worden.

Als Maatje van Vlaggetjesdag draag je bij aan de realisatie van het evenement. Vlaggetjesdag kan niet zonder financiële steun van sponsoren zoals de gemeente Den Haag, de reders, bedrijven, donateurs en niet te vergeten de steun van alle Maatjes. Een ‘Maatje’ voelt zich betrokken bij Vlaggetjesdag en ondersteunt ook het Schevenings cultureel erfgoed.

Maatje zijn van Vlaggetjesdag zijn Scheveningers en niet-Scheveningers die het evenement Vlaggetjesdag een warm hart toedragen en genieten van het evenement. Zoals Maatje Bert van der Toorn “Ik ben Maatje van Vlaggetjesdag, omdat ik het belangrijk vind dat deze traditie op Scheveningen kan voortbestaan. Daarom doe ik al jaren een greep in de buidel” of Maatje Henk Grootveld; ‘Ik werd Maatje omdat Vlaggetjesdag de herinnering levend houdt aan het rijke haringverleden van Scheveningen met zijn trotse haringvloot. Den Haag heeft Prinsjesdag en Scheveningen Vlaggetjesdag, en dat moet zo blijven!’

Deze jarenlange traditie kunt u steunen door ook ‘Maatje’ te worden. Een Maatje van Vlaggetjesdag betaald een minimumbedrag van € 10,00 en mag op Vlaggetjesdag de fraaie Maatjespin en een overheerlijke Hollandse Nieuwe halen. Ondertussen is de Maatjespin een verzamelobject geworden en wil niemand meer een jaar overslaan! Kijk op de website www.vlaggetjesdag.com/maatje/ en meld u aan!